Поредна тежка санкция бе наложена на руския спорт. На извънредно заседание

...
Поредна тежка санкция бе наложена на руския спорт. На извънредно заседание
Коментари Харесай

МОК изхвърли Русия от олимпийското движение

Поредна тежка глоба бе наложена на съветския спорт. На изключително съвещание през днешния ден Международният олимпийски комитет изключи Русия за неопределен срок поради нарушение на олимпийската харта.

Международният олимпийски комитет (МОК) в профил Руския олимпийски комитет (РОК) за неопределен срок поради нарушение на олимпийската харта посредством включване на спортни организации в четири района в Източна Украйна. Миналата седмица съветски олимпийски чиновници одобриха за свои членове олимпийските препоръки на анексираните украински територии - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. 

Тази стъпка " съставлява неуважение на Олимпийската харта, тъй като нарушава териториалната целокупност " на националния олимпийски комитет на Украйна. Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие се намират на територии, анексирани след нахлуването на съветската войска в Украйна, разгласи представител на МОК след сесията на организацията в Мумбай, Индия.

От МОК още веднъж обявиха, че решението за присъединяване на обособени спортисти с съветски паспорт на Олимпиадата в Париж през идната година, както и на зимните игри в Милано през 2026 година ще бъде взето " в уместно време ".

Международният олимпийски комитет в началото забрани на Русия и Беларус да вземат участие в интернационалните спортни събития, откакто съветската армия нахлу в Украйна през февруари 2022 година Преди няколко месеца МОК предложи на спортните федерации да разрешат на руснаците и беларусите да се завърнат под безпристрастен байрак единствено в самостоятелни надпревари и при доста строги условия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР